Selecteer een pagina

Het is ontzettend leuk om samen met kinderen een pompoen te bewerken. Kinderen kunnen zich namelijk helemaal uitleven op een pompoen. In dit artikel bespreken we een aantal kindvriendelijke manieren om een Halloween pompoen te bewerken.

Een kindvriendelijke pompoen
Je moet natuurlijk wel een Halloween pompoen in huis hebben voordat je aan de slag kunt gaan met bewerken. Je kunt een pompoen op verschillende plekken kopen, denk hierbij aan: de markt, de supermarkt of een lokale (pompoen)boer. Het is natuurlijk ook mogelijk om je zelf gekweekte pompoenen te bewerken. Hou er bij het uitkiezen van een kindvriendelijke pompoen wel rekening mee dat je een niet te grote pompoen kiest, een kleine pompoen is namelijk veel makkelijker te bewerken voor kinderen. Het gewicht van een kleine pompoen ligt rond 1 kg. Maak de pompoen eerst even goed schoon voordat je begint. Vervolgens maak je ‘m droog en het bewerken kan beginnen!

Beplakken
Een pompoen kun je beplakken met bijvoorbeeld stickers. Maar je kunt ook allerlei zelfgekozen afbeeldingen op de pompoen lijmen. Daarnaast is het mogelijk om de pompoen in te steken met punaises. Dit is erg leuk bij een witte pompoen.

Verven
Een pompoen kun je verven. Met verf kun je een pompoen versieren zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld allerlei gezichtsuitdrukkingen op de pompoen verven. Maar je kunt de pompoen ook heel sierlijk bewerken door er verschillende patronen op te verven. Kleine kinderen vinden het vaak leuk om met vingerverf een pompoen te beschilderen.

Uitboren
Een wat stoerdere manier om een pompoen te bewerken is met een boormachine. Je kunt ervoor kiezen om eerst aan de boven- of onderkant een gat in de pompoen te maken zodat je er later een kaars of een lamp in kunt doen. Vervolgens boor je rondom de hele pompoen gaatjes in verschillende patronen of verschillende gezichtsuitdrukkingen. Het effect hiervan is heel mooi!

Snijden
De gebruikelijke manier om een pompoen te bewerken is met een mes. De meest handige manier van snijden is niet met een mes maar met een snijset. Een snijset is namelijk speciaal gemaakt om pompoenen te snijden en je kunt er makkelijker mooie vormen meemaken. Ook nu kun je weer verschillende patronen of gezichten maken in de pompoen. Sindskort hebben wij ook Glow in the dark tanden voor de pompoen. Zo lijkt de pompoen nog griezeliger.

Een kindvriendelijke pompoen kweken
Wil je volgend seizoen je eigen pompoenen bewerken? Dan zijn dit de soorten die wij jou aanbevelen: Jack Sprat F1, Flynn F1, Tiffany F1.